Com ajudar a un pacient d'Alzhéimer a l'hora de menjar 

Segons el bloc especialitzat en Alzheimer Mi Cuidador, una persona amb aquesta malaltia ha de comptar amb una cura especial a l'hora d'alimentar-se. És per això que ha realitzat una llista amb les conductes més recomanables per ajudar al pacient en els àpats:


1. Limita les distraccions: Serveix el menjar en un entorn tranquil, allunyat de la televisió i de qualsevol distracció.

2. Mantingues la taula neta: Evita posar objectes innecessaris sobre ella. Únicament has de fer servir els estris necessaris.

3. Diferencia els aliments: Pot ajudar-te fer servir estris de color clar sobre unes estovalles fosques. Les estovalles, si pot ser, sense dibuixos.

4. Comprova sempre la temperatura dels aliments: La persona amb demència probablement no sigui capaç de dir-nos si alguna cosa està massa calenta o freda per menjar o beure.

5. Serveix només un o dos aliments alhora: Massa aliments o alternatives poden aclaparar-los.

6. Sigues flexible amb els seus gustos alimentaris: Tingues en compte les seves preferències a l'hora de preparar els aliments.

7. Deixa que es prengui el seu temps per menjar: Recorda-li que ha de mastegar i empassar amb cura.

8. Mengeu junts: Menjar és una experiència agradable. Tingues en compte que les persones gaudim més dels àpats quan tenim companyia.

9. Pensa que no recorda quan va menjar per última vegada: Considera servir diversos menjars en menor quantitat.