Tallers per a cuidadors

 

GAM

Aquest grup vol ajudar els socis en els problemes particulars que se'ls presenten. Cada malalt és un cas únic i l'evolució de la malaltia no és estàndard, pel que es requereixen solucions específiques i particulars per a cada cuidador.

Els grups de suport són concebuts com "Grups petits, formats per subjectes voluntaris, l'objectiu és l'ajuda mútua cara a aconseguir un fi determinat. Solen estar formats per persones que comparteixen algun tipus de problema que altera algun aspecte del seu funcionament normal, pel que solen ser grups centrats en un problema i en què s'intercanvien diferents recursos i tipus de suport. 

Ofereixen nous llaços socials, que bé substitueixen als recursos naturals o bé compensen les seves deficiències en provisions psicosocials, amb persones que tenen problemes o experiències comunes a les seves. Són grups que es reuneixen periòdicament, de vegades sota la supervisió d'un professional, per compartir experiències, estratègies i habilitats d'afrontament, proporcionar ajuda mútua, realimentació i identificar recursos comunitaris, entre d'altres ". 


Objectiu. Ajudar individualment en els casos específics dels cuidadors. L'objectiu és fer més suportable els problemes quotidians. 


Conducció de les sessions: Carmen Canalejo -Dimecres Quinzenal


Tallers Relaxació - Meditació Chi Kung


És hora que ens preocupem per la salut dels cuidadors. Quant millor sigui aquesta millor podran assistir als seus sers estimats. Per això cada dijous es realitza gimnàstica per a cuidadors. Un taller per posar-se en forma i relaxar-se amb una tècnica revolucionaria.

Objectiu. Guanyar salut 

Conducció de les sessions: Jordi  - Tots el dijous

Tallers Creu Roja

També comptem amb la col·laboració de la Creu Roja per a la implementació dels tallers específics que aquesta organització disposa per l'Alzheimer.

Objectiu: Durant la vida en la cura del malalt sorgeixen innombrables problemes diaris i quotidians pal·liar o alleujar aquests efectes és vital per a la bona convivència. El taller de la Creu Roja estarà centrat en els primers auxilis i els problemes habituals amb malalts d'Alzheimer com ara possibles accidents per atoración amb aliments, desorentació, confusions, canvis de conducta, incontinència etc.
Programa: Impartit per professionals de la Creu Roja - Dimecres - Quinzenal

 

Tallers profesionals

  

Descripció. Aquesta formació pretén dotar d'eines de coneixement als cuidadors per cuidar millor i augmentar la qualitat de vida del malalt. Per a això es comptarà amb la participació de diferents professionals que ofereixen els seus xerrades de forma voluntària. Entre els professionals que compta l'Associació es troba:
Infermers. Aquests professionals ens ajudaran en la formació de quins són les cures d'infermeria que es poden oferir als malalts com la cura de les nafres, les cures en el rentat, l'alimentació, moure el malalt al llit, etc.
Nutricionistes. Aquests professionals ens ajudaran a canviar els hàbits alimentaris dels malalts en dietes riques en nutrients i que aporti digestions suaus per a malalts amb diferents perfils.
Advocats. Moltes vegades el malalt està exposat a riscos per la seva falta de consciència de la realitat, sobretot en fases avançades de la malaltia. Els advocats ajudaran al malalt i al seu cònjuge a informar-se a temes legals en la protecció dels seus actius.
Fisioterapeutes. Els fisioterapeutes ens ensenyessin a mantenir en forma el malalt des com passejar en el cas de mobilitat, a gimnàstica activa i passiva.
Domotica: Un professional de la domòtica a la llar ens assessorarà dels canvis i la tecnologia actual en el mercat que pugui facilitar la vida del cuidador. Domòtica adaptada a l'Alzheimer.
Ortopèdia: Un grup de professionals de l'ortopèdia ens donaran una xerrada sobre els elements existents en el mercat, amb l'objectiu de ser coneixedors dels articles que poden facilitar la cura del malalt.
Recursos Administració: Una treballadora ens informarà dels recursos de l'administració que disposen les persones amb dependència, com accedir-hi i on sol·licitar-los.
Objectiu. L'aprenentatge en diferents àrees de l'ensenyament dedicada al cuidador perquè els seus coneixements es dotin de més eines i pugui ajudar amb més eficiència al malalt.
Programa: A implementar pels diferents professionals en dependència de la temàtica de la xerrada


Programa: Impartit per professionals - Dimecres - Quinzenal  

 

Coral

Descripció. S'ha demostrat un alt grau de consens sobre els beneficis positius de cant coral. El cant coral ajuda al benestar psicològic a més serveix per identificar quatre categories de significatius desafiaments personals i de salut. 

– El cant coral facilita la felicitat i un “espiritu elevat”, la qual cosa contraresta els sentiments de tristesa i depressió.– Cantar implica un enfocament de la concentració en el cant, la qual cosa que bloqueja l'atenció a les preocupacions.– Cantar implica un control profund de la respiració, la qual cosa contraresta l'ansietat.– El cant coral ofereix un entorn de suport social i amistat, la qual cosa millora el sentiments d'aïllament i solitud.– El cant coral implica educació i l'aprenentatge, la qual cosa manté la ment activa i contraresta el declinar de les funcions cognitives.– El cant coral implica un compromís regular per assistir als assajos, la qual cosa motiva a la gent per evitar la inactivitat física.


Programa: Impartit per Conxita Bentz Llicenciada en Piano pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Musicoterapeuta per la UB i professora del Máster de Musicoterapia de la UB - Dimarts

Manualitats

Crear un ambient distès no sempre és fàcil, crear un ambient distès en cuidadors d'Alzheimer és encara més complicat. El taller de manualitats ha estat una revelació per al nostre grup de cuidadors. En un entorn tranquil, on es deixa portar la creativitat, l'ambient familiar, les confidències i l'amistat, Maribel Ratón ha aconseguit que molta gent alliberi l'estrès i la càrrega de molts cuidadors.


Programa: Impartit por Maribel Ratón - Dilluns